Historien om Gevær fabrikken.

Otterup Geværfabrik er en spændende gammel bygning, der var verdensberømt for sin produktion af de perfekte rifler!

Otterup Geværfabrik blev grundlagt af skytten Hans Schultz i 1889. Han var udlært trædrejer og havde arbejdet med forbedringen af geværer i hærens laboratorium. Folk fra hele landet begyndte at sende geværer til reparation og ombygning i Otterup, og i 1904 startede Hans Schultz eget bøssemagerværksted.

Schultz og Larsen Geværfabrik

I 1916 indgik han partnerskab med sin svigersøn Niels Larsen, og de købte et foderstoflager ved jernbanestationen i Otterup. Herfra producerede den ny fabrik Schultz og Larsen Geværfabrik håndlavede geværer til hele verden. Hans Schultz og Niels Larsen var selv dygtige skytter, og Niels Larsen vandt både guld- og sølvmedalje ved OL i 1920.

De håndlavede geværer var populære blandt feinschmeckere og eksperter i hele verden, men da alt var håndlavet, betød det en meget lang produktionstid og store produktionsomkostninger. Derfor måtte geværfabrikken i Otterup lukke i 1994. Men de antikke geværer er stadig meget efterspurgte.

Geværfabrikken i Otterup i dag

I dag er der en lille udstilling med mange spændende genstande på Otterup Geværfabrik om fabrikkens historie og de oprindelige ejere.

Otterup Geværfabrik er stadig en imponerende bygning med flotte, industrielle haller. Her er der plads til kunstudstillinger, koncerter og møder.

I juni-august 2021 var Otterup Geværfabrik ramme om den flotte udstilling KVIUM COLLECTED – en samlers passion.

I 2019 lagde Geværfabrikken plads til en stor retrospektiv udstilling af Ole Ahlbergs værker.

Bygningen bliver renoveret i løbet af 2020-2022.

Parkering

Der er en stor parkeringsplads ved Otterup Geværfabrik, der også ligger tæt på smukke grønne områder som Otterup Byskov og kun 10 minutters kørsel fra Hasmark Strand.