Karen Goldek

 

Gården Norupvej 118 sidst i 1930´erne. Ladebygningerne moderniseres i 1955. Gården blev købt sidst i 1890´erne af præstegårdsforpagter Kristian Hansen Erlund og hustru Marie. Sønnen Hans Peder Erlund overtog gården 1911 –og drev den til 1941 hvor hans datter Karen overtog den og drev den sammen med sin mand Frans Goldek. De solgt den 1992 til Mogens Andersen som driver Norup Lavpris Tømmergård i de gamle bygninger i dag.
I de første år blev der høstet med le på Norupvej 118.
Kornet er sat i "uner" på marken og Frans med kanden får sig en tår at drikke sammen med Niels Henrik – karlen på dette tidspunkt.
På gårdspladsen står i midten daværende ejer Hans Peder Hansen Erlund th for ham konen Thyra. I billedet tv. er deres unge pige i huset. I billedet th. sammen med gårdens heste står karlen.
Frans Goldek øverst på brændestakken med sine tvillingedrenge Bent og Erik.
Hans Peder Hansen Erlunds mangeårige husbestyrerinde Astrid og Karen Goldek på gårdpladsen. En lille mis kravler op ad Astrids forklæde.
Da husbestyrerinden Astrid bliv syg kom Karen hjem i 1936 hjem for at hjælpe sin far med at holde huset. Her er hun i gang med at vaske spande på gårdpladsen.
Frans Goldek læser roer af hjemme på gården.
Frans Goldek og Karen Hansen Erlund. De blev gift 1938 og ca. 1941 overtog de Karens barndomshjem, Norupvej 118.
Foran gården Norupvej 118 står Hans Peder Hansen Erlund med sin datter Christine og konen Thyra med datteren Karen. Foto ca. 1918. Thyra døde af sygdommen Basedow 1919.