Nordfyns Historie

Historien om Nordfyn er spændende at lære at kende. En stor gruppe frivillige arbejder med at samle de mange forskellige historier så de kan fortælles for alle som har lyst til at få et indblik i denne landsdels måde at leve livet på. Arbejdet foregår i Lokalhistorisk Forening for Otterup og omegn.

I det daglige er det arkivet i Otterup, som er rammen om arbejdet. Her samles trådene og de ordnes på måder, så også de som kommer efter os kan få gavn af oplysningerne. Registreringen af genstande, dokumenter og ikke mindst fotos er meget omfattende. For uden oplysninger om, hvad man står med i hånden, forbliver det bare genstande uden historie.

Formidlingen af dette store arbejde varetages bl.a. gennem møder og denne hjemmeside. Men arkivet i Otterup er det helt centrale sted at besøge, hvis man vil lidt dybere ned i historien omkring Nordfyn og dens befolkning.

Sådan finder du rundt på siderne

Her på siderne skal du klikke dig rundt i de menuer, der er på siderne. Hovedmenuen, med hovedemnerne, ser du øverst på siden.
Navigations menuen finder du til højre på siderne. Her er de enkelte hovedemner opdelt - ofte geografisk. Når du klikker på et emne, vil der tit være en undermenu, som folder sig ud, hver gang vi har yderligere detaljer om området.

God fornøjelse med jagten på vores fælles fortid.