Fjordensdag 2018

Fjordens dag den 9.sept. 2018 blev en vellykket dag.

Det var med nervøsitet vi den 8. sept. etablerede vor udstilling til søndag. Det blæste en halv pelikan, teltet var ved at lette om ørene på os. Alligevel fik vi stablet udstillingen på benene. Temaet var i år ”Egnens inddæmninger gennem tiden.”

Søndag den 9. oprandt med rimeligt stille vejr og let sol ind imellem. Lige et vejr til et besøg på Klintebjerg havn og alle de oplevelsesmuligheder der bød sig.

Vor udstilling havde et bredt perspektiv. Både med selve inddæmningernes betydning for opdyrkning af landbrugsland, og hvad inddæmningerne forhindrede af oversvømmelser. Også billeder af husmandssteder der med tiden blev etableret på jorden. Det hårde arbejde med bygning af digerne var illustreret med billeder af arbejdshold, og de forhold der arbejdedes under. Tidligere ødelæggende oversvømmelser var beskrevet med billeder, der tydeligt viste situationen dengang. En beskrivelse af skallegravning i kystnære områder var også en historie værd. Mange minder fra denne tid dukkede op med egne fortællinger eller erindringer om forældres eller bekendtes dagligdag. For at slutte ringen viste vi også billeder fra retableringen af vådområderne ved Ølund.

I grunden et meget stort emne, der har haft og stadig har stor betydning for vor egn.

Som dagen skred frem, fandt mange af de tusinde besøgende ind i vor udstilling. Som sædvanlig fik vi også sat mange navne på billeder, der var lagt frem. Minsandten om der ikke også blev tegnet nye medlemmer til foreningen.

Trætte i krop og ben pakkede vi udstillingen sammen efter lukketid, og flyttede den til Otterup Bibliotek, hvor den så har stået i 3 uger.

Hvis der stadig arrangeres Fjordens dag til næste år, har vi en god oplevelse at fundere vor deltagelse på.

Tak til alle der viste interesse for vort arbejde.

Aage Mehlbye.

Fotos af Flemming Lerbæk og Grethe Hansen