Fjordens dag 2012

Dagen igennem var teltet på Klintebjerg Efterskoles område fyldt med nysgerrige Nordfynboer. Teltet rummede ikke bare Otterups Lokalhistoriske Forenings udstilling, men også Søndersø Arkiv og Otterup Museum. Men det var uden tvivl udstillingen af skole og konfirmandbilleder, som lokalhistorisk forening i Otterup havde fundet frem, der var størst interesse for.

Velordnede ringbind med stakkevis af fotos ordnet efter skoledistrikter, samt en del plancher med eksempler på det, man kunne finde i mapperne, fik folk til at stå i kø for at finde sig selv og andre bekendte. Specielt mapperne med Otterup skole - der jo er den ubetinget største af slagsen, var konstant på forskellige hænder. Også konfirmand fotos havde sit store publikum.

For arkivets frivillige var det også en rigtig god dag. For de mange fremmødte havde for manges vedkommende overskud til at navngive en meget stor del af personer, som befandt sig på billederne. Og det er jo netop sådanne oplysninger, som giver disse gruppefotos en værdi for andre end de, som er med på billederne.

Samtidig blev der givet løfter fra mange af de besøgende om, at kigge forbi arkivet med nye fotos, som man endnu ikke har af disse mange skoleklasser. Arkivet tager kopier af de fotos man får ind og originalerne afleveres igen til de personer, der har leveret dem.

Nedenfor ses et række fotos fra Fjordens Dag i Klintebjerg og specielt fra arkivets stand.