Du har adgang til ældre numre

Gennem de seneste år har besøgende på vores hjemmeside haft mulighed for at se ældre numre af vores blad, "Lokalhistoriesk Forening for Otterup Kommune" i deres helhed. Nu er der kommet en årgang mere i samlingen, der er tilgængelig på Internettet, nemlig årgang 2005.

Spændende afdækninger om f.eks. skrædere fra egnen og specielt Skelsbæk, historier fra Krogsbølle, Horsebækvej og Tørresø præger de første par numre. Daugstrup Kro, Krogsbølle mark og Egense Mark det næste nummer, mens det seneste nummer i rækken af offentliggjorte tidsskrifter har artikler om bl.a. gartneriet Damløkkevej, Krogsbølle, samt ikke mindst en tidstypisk avisartikel fra 1919 om en af egnens stolte sønner, urmager Niels Jensen.

Men det er kun et udpluk af indholdet. Mange artikler har spændende fotos tilknyttet. Her bliver det tydeliggjort at Internettet har en fordel frem for trykketeknikken: Kvaliteten på billederne er langt bedre end i den trykte udgave.

Du finder de offentliggjorte blade her eller ved at trykke på artiklens  illustration.

Reception for bogen Ruth Bertelsen d. 13. nov. 2018

Mange gæster havde valgt at møde op for at gratulere med udgivelsen af bogen "Ruth Bertelsen". Mere end 30 personer deltog.

Også Ruth Bertelsens to døtre Inge Marie Hansen og Anne Grethe Bondesen, var mødt frem sammen med Ruths svigerdatter.

Se også her

Grødaften

Grødaftenen d. 15. nov. 2018 blev - fristes man til at skrive - igen en flot succes for foreningen.

Ikke færre end 105 tilmeldte personer mødte op. Og det til trods et arrangement i menighedshuset, hvor historien også var i centrum, for her holdt Ann-Marie Hansen fra Otterup Museum, foredrag.

Hjemmebrygget øl på flasker, var igen tilbage på menuen. Denne gang brygget af Torben Jensen.

Den traditionelle boghvedegrød blev sponseret af Fru Nielsens køkken. Sponsorens indsats, fik mange roser for den rigtig gode og velsmagende grød, af det modne publikum.

Aftenens historiske indslag var et foredrag af Gabrielle Guldborg fra Odense, i to dele 1.del: ”Barn i Det tredje Rige”, 2 del: ”Teenager i efterkrigstidens Tyskland”. Trods de dystre emner om Hitlertiden og DDR i nabolandet mod syd, var der også muntre øjeblikke fra foredragsholderen, der ses på de nederste fotos.

 

 

Kokkepige på Hofmansgave

Lokalhistorisk Forening for Otterup & Omegn inviterer dig/jer til reception i Kuplen

Tirsdag den 13. november 2018 klokken 14:30

hvor forfatteren Johannes Wendt Larsen præsenterer bogen Ruth Yndal Bertelsens levnedsberetning.


Ruth er født og opvokset i Hasmark som datter af smede ægteparret. Som ung arbejdede Ruth i årene fra 1941-1943 på Hofmansgave som husjomfru dvs. kokkepige. I bogen skildrer hun sin opvækst og dagligdagen på godset. Under receptionen kan man købe bogen til bare 50 kroner.

 

 

 

                            Forfatteren Johannes W. Larsen

 

På fotoet ses fra venstre Morten Holm Madsen, Ruth Bertelsen, Torben Lindegaard og Mie Jensen.

Boghvedegrød 

Vi slår dørene op til Kuplen på Otterup Bibliotek Torsdag den 15. nov. 2018 Kl. 18,30. 

Lokalhistorisk Forening inviterer traditionen tro medlemmerne til boghvedegrød. Denne populære aften plejer at være fuldtegnet, så skynd dig at blive tilmeldt. 

Boghvedegrøden bliver igen i år leveret af Fru Nielsens køkken. 

I løbet af aftenen vil der være fællessang og underholdning ved Gabriele Guldborg, der vil fortælle om sit liv under 2.verdens krig. 

Prisen er 50– kr. pr. person, som betales ved spisningen. 

Tilmelding

Tilmeldingen kan lægges i foreningens postkasse på biblioteket.

Telefonisk: Grethe Hansen tlf. 4033 7143 eller til Inga Jensen tlf. 6482 3700.

Tilmelding senest Tirsdag d. 13. november 2018