Sletten kan nu købes i arkivet

I et samarbejde mellem flere lokalhistoriske kræfter, er "Sletten 2013" klar til salg. Bogen har lokal- og kulturhistorisk indhold fra det nordfynske område. For 108 kroner kan man købe bogen bl.a. fra Arkivet i Søndergade 2, hvor der er åbent hver torsdag.

Allerede på udgivelsesdagen stod folk i kø for at få deres forudbestilte eksemplar og lokalpressen var også til stede for at markere udgivelsen. Indholdet er i år:

Annelise Bæk Hansen: Rasmus Pedersen og Lumby Mølle

Flemming Rasmussen: Fra Knoldesparker i Hårslev Boldklub til udvalgt fynsk juniorhold

Johannes Wendt-Larsen: En overset mindesten i Næsby – og evighedstræet

Klara Bjørnskov: Vil du med til min barndoms by, Nørreby

Knud Andreasen: En adoption for 100 år siden

Palle E. Petersen: Paghs Minde i 100 år

Bente Merklin og Klaus Faartoft: Rasmus Fragt, telefon Otterup 503

Jørgen Knudsen: Herman og Marie Knudsen, købmænd i Otterup

På fotos ser du folkene bag udgivelsen og omslaget på årets udgave af "Sletten".

 

Boghvedegrød og øl

Er du til boghvedegrød? Eller hvad med hjemmebrygget øl? Hvis svaret er ja - og det plejer der at være for rigtig mange af foreningens medlemmer der er - så kan du lige nå at tilmelde dig den traditionelle grødaften. Tilmeldingen skal ske til Inga Jensen tlf 64823700 eller Grethe Hansen 64823147 senest den 11. november.

Grødaftenen byder på boghvedegrød tilberedt af Fru Nielsens Køkken. Og til at få det hele til at glide bedre ned serveres hjemmebryggede øl som Ejgil Jensen har været brygmester for. Prisen for arrangementet er 50 kroner.

Det hele sker torsdag den 14. november klokken 18.30 i kuplen på Otterup Bibliotek.

Die Bierfrauen anno 2007 - hvis du kommer til grødaftenen, vil de optræde i farver!

Det tabte land

Nordfyns Lokalhistoriske forening har fået lov til at gengive endnu et spændende afsnit fra bogen "Det tabte land" her på hjemmesiden.

Det sker i såkaldte pdf-filer, som du kan se, hvis du trykker her eller på titlerne her "Klinte Strand" om et af Nordfyns områdets inddæmninger, som affødte en fejde mellem bønderne i området ved Klinte Strand.Klinte Strand inddæmningen

Afsnittene er hentet fra bogen Det tabte land. Du kan læse mere i bogen, som er både velskrevet og dramatisk læsning. Du kan også se artiklerne, hvis du trykker på fotos her på siden.

Du kan læse mere om debattør, forfatter, foredragsholder og journalist Kjeld Hansen her på hans hjemmeside.

Det hvide skrud

Fjordens dag 2013 løb af stablen søndag d. 8.september med fint vejr og ca. 30.000 besøgende folk der fandt frem til de forskellige aktiviteter på Klintebjerg Havn.

Lokalhistorisk Forening havde et fantastisk fremmøde og en god strøm af publikum der besøgte vores fælles telt, sammen med Otterup Museum der havde tilpasset deres udstilling til Lokalhistorisk Forenings billeder omkring ”Bryllup – sølvbryllup – guldbryllup og diamantbryllup”

Det er et godt samarbejde mellem de tre foreninger i teltet ”Søndersø Lokalhistorisk Forening” – Otterup Museum – Otterup Lokalhistorisk Forening” et rigtig godt tilløbsstykke, hvor der blev udvekslet mange gode minder og snakken på tværs ”Kan du huske det,” ”Hold da op så vi sådan ud”. Nogle kom igen flere gange for at supplerer med flere navne eller andre kommentarer til billederne.

Tak for et godt fremmøde i teltet, de mange tilføjelser og rettelser til mapperne.

Bestyrelsen for Otterup Lokalhistorisk Forening

Naturens store comeback

Kampen mellem landvinding og natur er flot beskrevet i flere af forfatteren Keld Hansens fortællinger i bogen "Det tabte land". Denne gang bringer vi det spændende opgør mellem landbrug og natur som det fandt sted omkring Ølundgård. Det sker i kapitlet "Naturens store comeback ved Ølundgårds Inddæmning". Du kan se artiklen ved at trykke HER eller bruge musetasten på fotoet.