Sletten 2012 på gaden

Sletten 2012 er udkommet og sælges fra Otterup Lokalhistorisk Arkiv i åbningstiden hver torsdag fra kl. 14-17.

Til prisen: for abonnenter: kr. 88,- og løssalg kr. 108.

Læg særligt mærke til bagsiden, der viser Nørregade 30, der har virket som lægebolig siden 1871, hvor den gamle læge Georg Møller, der er søn af Elias Møller Østrupgård, fik det bygget.

Huset har således virket som lægebolig i 100 år, fra 1871 – 1971, hvor konsultationen blev flyttet til nye bygninger på Lærkevej.

 

Af artikler er der:

Knud Fredberg: Modstandsbevægelsen i Bogense og opland-hvem, hvad, hvor og hvornår.

Niels Faartoft: Den gamle lægebolig Nørregade 30 i Otterup – og dens læger.

Jens Åge S. Petersen: ”Man skal ha´, hvad man kan li´ og  ta´, hvad man kan få!” – Om kunstmaleren Holger Havrehed fra Morud.

Palle E. Petersen: En sag om ære – tvisten mellem grev Bernstoff og redaktør Pagh 1866-1869.

Johannes Wendt-Larsen: Bogensebanen 1882-1966 og festlighederne ved dens indvielse.

Nye udgivelser med lokal- og kulturhistorisk indhold fra det nordfynske område.

Boghvedegrød anno 2012

Kom og spis grød som i de gode gamle dage

Lokalhistorisk Forening inviterer igen i år til en aften med boghvedegrød og underholdning. Arrangementet finder sted i Otterup Biblioteks kupelsal tirsdag den 27. november klokken 18.30. Ud over grød og øl er der også underholdning denne aften.

Grøden er i år lavet af Fru Nielsens køkken, mens den tilhørende hjemmebryggede øl kommer fra Ejgil Jensens hænder.

Du kan tilmelde dig til Grethe Hansen telefon 64823147 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (husk at anføre navn og deltagerantal) samt tilmelding til Inga Jensen telefon 64823700. Tilmeldingsfrist er 25. november.

Det koster 50 kroner at deltage. Betaling ordnes under spisningen.

Danmark set fra luften - før Google, hedder et helt nyt initiativ på Internettet. Det er Det Kongelige Bibliotek, som står bag.

På hjemmesiden kan du finde tusindvis af luftsfotos fra hele Danmark - naturligvis også fra Nordfyn. Vi har udsøgt et foto af Nr. Højrup Kro, men der findes i hundredvis af andre Nordfynske fotos.

På hjemmesiden skal du være opmærksom på, at når du søger, foregår søgningen kun i det område du har åbent i kortvinduet. Det er derfor vigtigt at du arbejder med at gå "ind" og "ud" i kortet og at du tager kort fra de forskellige epoker.

Held og lykke med at finde netop dine interessepunkter. Gå til hjemmesiden her.